3 jaar ploeteren, maar….het is zover!!!….Een baan voor naast mijn studie!!

De afgelopen 3 jaar (incl.  MBO-diploma, werkervaring  en 2 jaar studie bestuurskunde op HBO-niveau op zak)  ………………

vooral met plezier…. aan het werk als vuilnisman, bij een drukkerij, op de Libelle Zomerweek, op een callcenter gewerkt, in totaal ongeveer een jaar WW/bijstand gehad…letterlijk honderden sollicitaties verstuurd en dus ook weer afgewezen…sollicitatietraining gehad, gezwoegd en gezweten, doorgezet,  vol verbazing afgewezen als patatjesbakker bij Walibi Flevo (geen uitleg bij navraag), eigen visitekaartjes gemaakt, carrièrebeurzen afgelopen, veel gebruik gemaakt van mijn netwerk, heel Almere centrum een paar keer afgelopen en alle uitzendbureaus diverse keren gehad, 9 verschillende C.V.’s gemaakt, veel spanning gehad, veel verhalen van mensen gehoord die hetzelfde meemaakten als ik , de honderden sollicitaties beu zijn en daarom een eigen website en Blog zelf gemaakt om via solliciteren2.0 verder te gaan , honderden uren in de website en bijbehorende dingen gestoken, veel….heel veel hulp gevraagd (ook aan personeelsmanagers), ontzettend leuke en interessante reacties gehad op mijn site, weer doorgegaan en mijn site gebruikt bij het solliciteren….

KORTOM……Ik heb heel mijn hart en ziel ingezet de afgelopen 3 jaar om na mijn verhuizing een deeltijdbaan te vinden en mijn studie weer op te pakken. Dat dit 3 jaar  zou gaan duren door de crisis had ik nooit en te nimmer verwacht. Ik heb eindelijk per maandag 4 juni a.s. een baan als klantenservicemedewerker voor 32 uur bij Bol.com.!!!!                                   

Ik heb eerst zo’n 2 weken een inleidingscursus en daarna ga ik beginnen met mijn werk. Daarnaast ga ik dus waarschijnlijk per september weer een studie oppakken, 1 dag per week. Omdat bestuurskunde te ver weg zou zijn, wil ik een vergelijkbare studie gaan doen, social management in Amersfoort.

De studie is voor mij nog interessanter, omdat je wordt opgeleid om bijvoorbeeld bezig te zijn met stadsvernieuwing en wijkontwikkeling. Net als ik op deze site beschreven heb zou ik mij in de toekomst bezig willen houden met het bovenstaande.
Tja…daar zit ik dan….eindelijk is mijn wens uitgekomen. Afgelopen 3 jaren zal ik niet snel meer vergeten. Ik u ook niet!! Alle mensen die mij hebben geholpen, gesteund en geadviseerd…..super bedankt!!

De afgelopen jaren hebben mij niet alleen veel geleerd, maar ik heb ook een hoop meegemaakt. Van mijn zoektocht, ook vooral het bedenken en technische werk en maken van deze site, veel belevenissen en handige tips  zou ik graag serieus nog eens een boekje willen maken.

Mijn campagne solliciteren2punt0.nl  , zoals ik deze site maar even noem heb ik in eerste instantie lange tijd als ‘visitekaartje’ gebruikt bij het solliciteren. Zo viel ik op en maakte ik meer kans. Echter stond ik de laatste weken voordat ik mijn baan gevonden had wel op het punt om alles uit de kast te halen en er echt een grote campagne van te maken. Ik had een waslijst gemaakt van meer dan honderd kranten, bladen, magazines, druk bezochte websites, zelfs t.v. programma’s  e.d. die ik om hulp zou vragen om de laatste 2 maanden dit project te doen slagen. Gelukkig is het anders gelopen, want ik ben nou niet het type die ervan houdt om in het middelpunt van belangstelling te staan.

Iedereen hartelijk bedankt voor het meeleven en de hulp die jullie mij boden! Solliciteren 2.0 is ten einde!

O ja….nog eens laatste berichtje voor mensen die werk zoeken en dit lezen…het enige recept in crisistijd om een baan te bemachtigen is het anders aanpakken, jezelf onderscheiden van de rest (gemiddeld 20-300 personen), hier hard voor werken, verbeteren en weer doorgaan! Kop op en keep on moving….like i did!!

The end!

Arjan Versluijs.

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *