Bezig met ondernemen, geen makkelijke tijd, maar wel weer een beetje lucht…

Beste lezers,

Ik heb de afgelopen maanden mijn bakens moeten verzetten. Ik zal uitleggen waarom. Het is alweer een tijd geleden dat ik mij bezig hield met solliciteren 2.0.

Doordat wij maar 1 inkomen hadden was het financieel zo lastig, dat ik wel werk MOEST krijgen. Dat is deels wel gelukt. Ik heb momenteel wat werk op oproepbasis bij een leuk bedrijf. Een marktonderzoeksbureau. Zo af en toe sta ik op stations voor de NS. Het is makkelijk werk. Voor hetzelfde bedrijf doe ik af en toe ook telefonisch marktonderzoek. Het is een leuk bedrijf, maar doorgroeien zit er helaas niet in.

Omdat ik te weinig werk om financieel echt wat op te bouwen en een beetje wat over te houden ben ik de afgelopen maand begonnen met een plan op te zetten om zelf te gaan ondernemen.

Mijn plan was eigenlijk om bij mensen thuis te komen en ze te helpen met computerproblemen. Echter, toen ik mijn idee├źn over deze onderneming op papier aan het zetten was, kwam ik op een heel goed idee. Een manier om mensen met bepaalde ict diensten te helpen, maar dan heel weinig geld. De vorm waarin ik het ga gieten bestaat nog niet en het is dan ook wel erg spannend of het me lukt om goede marketing toe te passen, zodat ik er aan kan gaan verdienen. Over een week of 6 begin ik weer met werken voor Rijkswaterstaat, als sluissteward. Iets wat ik erg leuk vind.

Om eerlijk te zijn zat ik de afgelopen maanden er mentaal wel doorheen. Mijn partner en ik zijn nu 5 jaar !!! bezig om een vaste baan te vinden die bij mij past. Ik maak goede C.V.’s volgens HR-medewerkers bij navraag, maar simpelweg het geluk ontbreekt om toegelaten te worden tot een leuk bedrijf of organisatie, tussen meestal 300-500 sollicitanten. Ik ga wel vol moed verder ,maar inmiddels ben ik wel realistisch geworden. Je kan nog zo veel ervaring hebben, maar iemand moet het je gunnen…..die stap wil ik door zelf te ondernemen voor zijn….want geluk is soms wel af te dwingen….alleen hoe, dat is de vraag!

 

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *