HBO-diploma voor administratief werk….kan het nog gekker?

Beste Lezers,

als eerste een nieuwtje…..ik ben me aan het oriënteren op een studie die verwant is aan bestuurskunde.  Dit is het laatste jaar waarin ik mijn studie in deeltijd op zou kunnen pakken.  Al 2 jaar strijd ik om mijn studie weer op te pakken, maar tot op heden heb ik nog geen geschikte baan kunnen vinden, i.v.m. de vele concurrentie.Het scheelt de helft van mijn huidige studieschuld die ik opbouw als ik mijn studie niet afrondt.

Collega’s van mij klaagden ook over de extreme concurrentie op de arbeidsmarkt. Ik werk momenteel bij een callcenter die voor KPN werkt. Zo zijn er veel collega’s die hoog- en goed opgeleid zijn en in hetzelfde schuitje zitten……

o.a. :

een afgestudeerde pilote, een journalist met afgeronde master, een vrouw met een administratief Mbo-diploma en jarenlange werkervaring, een rot in het vak met een eigen onderzoeksbureau en ga zo maar door…..

Zo zat ik vanmiddag met een collega te praten over sollicitaties die zij gedaan heeft. Ze heeft jarenlange (financieel) administratieve werkervaring en heeft pas een diploma gehaald voor haar vakgebied. Toen zij solliciteerde voor een algemene administratieve job heeft het uitzendbureau haar eerst verteld dat ze in aanmerking kwam voor de functie.      Gisteren kreeg ze ineens te horen dat ze niet is geselecteerd, omdat ze geen HBO-diploma heeft…….voor een administratieve functie…..kan het nog gekker?????

Eigenlijk wel!!!!….ik ben zelf voor de zomervakantie in 2011 na een hele introductieavond bij   te zijn geweest afgewezen als patatjesbakker voor Walibi. Uiteindelijk ben ik in de zomer te werk gegaan via Rijkswaterstaat waar ik samen met de sluismeester verantwoordelijk was voor een hele sluisschutting met topdrukte in de zomer. Het geeft maar aan dat sollicitatieprocedures in deze tijd helemaal doorslaan!

Enfin….. even terug naar de huidige arbeidsmarkt. Bij het lezen van de Hr-Blog Hi-re stuitte ik op een interessant onderzoek. Iets wat ik me al lange tijd afvroeg. Namelijk:

 

Hoe vinden Hr-medewerkers en recruiters nou zelf een baan??

Vraagstelling: Via welk oriëntatiekanaal bent u aan uw huidige baan gekomen?

Nederlandse Beroepsbevolking Doelgroep HRM
Bekenden/netwerk 23% 29%
Uitzendbureau 10% 14%
Vacaturesite 6% 12%
UWV Werkbedrijf 3% 11%
Interne vacature(s) 6% 7%
Zoekmachine/search engine 2% 6%
Betaald dagblad/de krant 6% 5%
Open sollicitatie 14% 5%
Gratis dagblad/de krant 2% 3%
Bedrijvensites 2% 2%
Werving & Selectie bureau 4% 2%
School 5% 2%
CV databank van een vacaturesite 2% 2%
Huis-aan-huisblad/lokale weekkrant 4% 1%
Advertentie in winkel/etalage etc. 1% 0%
Banenbeurs/carrièrebeurs 0% 0%
Bedrijfspresentatie/open dagen 0% 0%
Binnenlopen/bellen naar een bedrijf 5% 0%
E-mail service (Job agent) 1% 0%
Reïntegratiebedrijf 1% 0%
Social media 1% 0%
Vakblad of tijdschrift 2% 0%
Totaal 100% 100%

Bron: AGO – Intelligence Group

 

Een interessante conclusie die je hieruit kunt trekken is dat de meeste recruiters nét als de rest van werkend NL zijn/haar baan gewoon via bekenden vindt. Iets wat mij ook is overkomen…..via mijn buurman!!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *