Moeilijke tijden, maar….een goed einde gaat er komen!

top

Beste lezers,

De afgelopen periode heb ik wat thuiswerk gedaan via een callcenter voor een aantal uur per week. Ik kon daarnaast ook nog eens anderen dingen doen. Een ideale situatie. Ik hoefde ook niet heen en weer te reizen, want ik kon inloggen op een server, waardoor ik vanuit huis mensen kon opbellen voor telefonisch marktonderzoek.

Stroef verloop                                                                                                        

Mijn resultaten gingen steeds vooruit, ondanks dat er weinig tijd was om dingen te leren, ik kreeg ook complimenten van mijn supervisor. Vanaf het begin af aan liep het project wel erg stroef. Het bedrijf had een megaproject aangenomen van een overheidsinstantie, maar de leidinggevenden en het bedrijf in algemene zin konden het niet aan, bleek later. Er was meestal maar 1 supervisor voor zo’n 10 tot 20 personen, er werd niet gecommuniceerd naar zowel thuisbellers als mensen op het kantoor en je werkte de ene dag wel, de andere dag weer niet door storingen of te weinig belbestanden. Ik ben gaan informeren bij collega’s en iedereen bleek dezelfde klachten te hebben, ook over andere details.

Inmiddels heb ik er mee moeten stoppen, omdat het voor mij niet de 20 uur per week werk opleverde, meer dan een paar uurtjes zat er niet in. Dit heeft eerlijk gezegd best wat impact gehad op ons. Eerst het onterechte ontslag van mijn vriendin, familielid in het ziekenhuis, veel (financiële) onzekerheid en nu dit weer.

Misbruik Werkgevers                                                                                          

Het moeilijke van de crisis is, dat werkgevers misbruik maken van de situatie. Er zijn weinig banen en als je er 1 vind, dan blijven  de rotte appels over. Dat klinkt negatief, maar is inmiddels wel mijn ervaring. Bij de betere (normale) bedrijven gaan op zo’n 200 sollicitanten de besten door, dat zijn maar 1-10 personen. Dat is inmiddels wel bekend. Alleen rijst de vraag…hoe nu verder? Ik ben een vechtertje die nooit zal opgeven , dat staat vast. Daarentegen is het voor ons wel moeilijk.

Werk vriendin                                                                                                      

Mijn vriendin heeft gelukkig wel weer werk gevonden, is er uitgekomen met haar oude werkgever. Ze heeft netjes een getuigschrift  gekregen en alles keurig afgerond. Dat geeft wel aan dat het bedrijf weet dat zij zelf fout zaten. Het kwam ze gewoon heel erg goed uit om een dure kracht te ontslaan, omdat ze al aan het bezuinigen waren. Inmiddels zijn er meerdere krachten daar ontslagen of de inval-poule ingegaan, terwijl ze een vast contract hadden.

Wat betreft mijn 3d- C.V. : Ik ben er nog steeds mee bezig (inmiddels ver gevorderd) en werk hard verder aan mijn campagne….het gaat er hoe dan ook komen…nog even geduld s.v.p.!!!

Met mijn 3-d C.V. is het topje van de berg al in zicht! Het wordt zeker uniek en ik hoop hiermee weer een vernieuwend C.V. te maken, een stuk beter en vooral mooier dan mijn andere C.V. 2.0!! …

Blijf mij volgen, want ik ben bezig aan een grote campagne te werken….daar heb ik U binnenkort bij nodig!

berg

 

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *