Vakantiebaan Rijkswaterstaat en op gesprek bij een gemeente (156 reacties)

Beste lezers,

BLOGHet is alweer een flinke tijd geleden dat ik een Blog schreef. Ik werk nog steeds aan mijn 3-d C.V., maar dat neemt meer tijd in beslag dan ik verwacht had. Net zoals mijn favoriete sportclub Feyenoord heb ik geen financiële middelen en dan is het wat moeilijker, maar ik ben en blijf creatief, dus hij gaat er zeker komen!

VAKANTIEBAAN

W20130725N_sluisstewards_00_00_15_00Inmiddels heb ik bij RIJKSWATERSTAAT een hele leuke vakantiebaan als sluissteward gehad. 2 maanden lang mochten we in samenwerking met de sluismeester de sluizen indelen met de vakantiedrukte. Erg leuk en dankbaar werk. Aangezien een hoop mensen niet zo veel varen levert het soms spannende momenten op in de sluis. Als sluissteward begeleid je de schippers de sluis in en zorg je dat je ook goed communiceert met de sluismeester in de toren om alles vlekkeloos te laten verlopen en mensen beter te laten manoeuvreren. In 2011 heb ik het ook  een periode gedaan en ik werd er weer voor gevraagd.

 EEN BAAN BIJ EEN GEMEENTE!!??…..    Tijdens mijn vakantiewerk heb ik ook gesolliciteerd en tot mijn grote verbazing mocht ik op gesprek komen bij een grote gemeente in de buurt van Amsterdam!……Ik was dolblij en zei constant tegen mezelf dat het niets zou worden,  dan zou het altijd mee kunnen vallen. Het was voor een vaste baan als brugwachter bij een gemeente met een uitstekend salaris en goede voorwaarden. Aangezien ik 2 jaar vakantiewerk heb gedaan bij een sluis via Rijkswaterstaat denk ik dat dit me voordeel heeft opgeleverd. Ik was super zenuwachtig (terwijl ik normaal zo nuchter ben) en ging vol spanning naar het gesprek….

SPANNEND…..HET GESPREK…                                                                         Eenmaal bij de betreffende gemeente werd ik beoordeeld door een havenmeester, manager P&O en een gebiedsbeheerder. Het gesprek verliep gelukkig positief en ik had daarna zelf het gevoel dat het 50/50 zou worden. De eerste vraag was namelijk op het gesprek: Wij hebben uitgezocht dat je hier niet kan zijn bij de eerste shift die om 6 uur begint(stond niet in vacature)…wat denk je hier aan te gaan doen? Ik ben zo flexibel als het maar zijn kan, dus wil desnoods verhuizen en z.s.m. mijn rijbewijs halen. Mijn eerste gedachte was natuurlijk: Als jullie van te voren weten  dat ik er niet kan zijn in de eerste shift, waarom nodig je me dan uit?….. Een rare situatie, maar het gesprek is verders goed geweest.

DE UITSLAG!!…. Een paar dagen later werd ik ’s morgens gebeld door de gemeente. Helaas …..er waren 156!!!! reacties….je was 1 van de 5 die was uitgenodigd…2 gaan er door maar je zit er niet bij… Op basis van de reisafstand en vooral omdat iemand meer ervaring heeft…Dan denk ik: Wie geeft mij de kans om ervaring op te doen? Dat moet toch ergens kunnen.

In één woord: frustrerend!!….Ik ben nu al 4 jaar bezig met maar 1 doel…een geschikte baan vinden die bij mij past, waarin ik me kan ontwikkelen en met meer dan een minimumloon!!. Ik heb steeds wel wat werk kunnen doen, maar vaak bij bedrijven waarbij je een 0-urig contract krijgt en het de bedoeling is dat je tijdelijk blijft, ook het salaris is daar naar…Als je dan zo’n gesprek krijgt en je bent door dan reken je erop dat je niet zo snel afvalt! Je bent ten slotte 1 van de 156 die wel een kans krijgt…Ook deze ervaring leert weer…Een kans in crisistijd betekent nog geen succes! Ook al voelt het nu rot…het gaat er komen!!!

Ik ga er weer hard voor knokken…verder met mijn 3-d C.V.! Ook heb ik nu meer tijd voor mijn Blog…..wordt vervolgd!! Ik hou je op de hoogte….

Winners

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *